dijous, 12 de juny de 2008

"Demasiado torpes para pensar"No se si us sonarà el nom de Wolf D. Prix, és l'arquitecte fundador de Coop Himmelb(l)au que entre d'altres coses a fet la nova seu de BMW (foto). El cas és que m'han enviat un link amb una entrevista seva (http://www.arciber.com/entrevista-a-wolf-d-prix-coop-himmelblau/), la veritat és que no se quan es va fer, però hi ha algunes perles que segur que us agradaran, cito el paràgraf bo:

Entrevistador: ¿Qué puede decirnos de la construcción? ¿Cómo gestiona la relación con las empresas constructoras? Debe ser difícil encontrar empresas capaces de construir sus ideas tan complejas.

Wolf D. Prix: El enemigo por excelencia de la arquitectura está representado hoy precisamente por las empresas constructoras, porque no son capaces de ir al paso con las ideas de los arquitectos y de inventar nuevos sistemas y nuevas soluciones para los edificios que nosotros proyectamos. Sencillamente matan nuestros proyectos pidiendo demasiado dinero, porque son demasiado torpes para pensar. Sin embargo la BMW ha sido construida y también el Banco Central Europeo será construido. Seguiremos construyendo pero la pereza de la construcción hará muy lenta la evolución de la arquitectura.

No està malament, no. Tot un crack.

Perqué no sigui dit, deixo el link de la seva empresa http://www.coop-himmelblau.at/

4 comentaris:

Javi ha dit...

si será mamón!
Estos arquitectos...

Jose ha dit...

El problema es que para ser "capaces de ir al paso con las ideas de los arquitectos" se necesitan más medios y comprobaciones, y esto conlleva un sobrecoste, ya que en infinidades de ideas y diseños no responden a ningún criterio funcional ni estructural.

La ventaja del papel es que todo se aguanta.

jaume ha dit...

Es que en l'acturalitat té molt més ressó mediàtic i acceptació social el paper del dissenyador, el que imagina les formes i el concepte, però darrere d'aquesta persona hi ha un munt de gent (arquitectes i enginyers) que la fan realitat. I en alguns casos aquesta gent és més excepcional que l'arquitecte de 1ra fila.

Encara hauriem de donar gràcies que el nostre amic W.D.P critica les constructores i no els enginyers directament, jeje.

cristina ha dit...

Haurien de obliga-los a pensar com fer les seves obres d'art realitat. Així potser s'adonarien de la complicació que exiteix darrera les seves super idees.

Cristina