dimarts, 8 de setembre de 2009

i.de.a la Diagonal

No és cap novetat que l'Ajuntament de Barcelona vol remodelar el tram central de la Diagonal.

El que sí és nou, és el procés participatiu ciutadà. Per mitjà d'una campaña publicitària s'insta a la gent a aportar les seves idees, per fer-ho només s'ha d'omplir un formulari a la web, on també s'hi pot trobar el funcionament d'aquesta iniciativa, a més d'informació històrica, fotografies, arquitectura, art,... i fins i tot s'hi poden trobar documents de mobilitat i urbanisme de la Diagonal, no soc molt expert en el tema, però sembla força interessant.

La veritat és que estic mig intrigat per veure com surt tot això, perqué sembla que s'hi han ficat seriosament i tot. Ara estem en la fase d'aportacions ciutadanes (que acaba aquest mes), i fins decembre es valoraran les propostes per tal de proposar varies alternatives serioses i a mitjans del 2010 s'ha de concloure amb una consulta popular.

S'haurá de veure com acaba tot perqué la Diagonal, a part de ser una via important, creua els carrers amb més trànsit del centre de Barcelona, així que convertir-ho en un passeig amb tramvia i carril bici no crec que sigui trivial. Però bé, això no vol dir que sigui una mala iniciativa, al cap i a la fi, la ciutat és dels ciutadans, no?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segurament ja está tot decidit (no faran un passeig aeri o un tramvia subterrani amb galeries secretes) i com a molt podrás escollir el tipus d'arbre, banc o el color de la vorera... jejeje!!

Ara fora de conyes, a veure "quines alternatives serioses" surten.

Ricardo

jaume ha dit...

Pues sí, espero que com a mínim l'ajuntament plantegi alguna porposta seriosa. Podríem dir als de ALG que hi diguin la seva, no?