dijous, 8 de gener del 2009

Enginyers emprenedors


Si per alguna cosa NO ens caracteritzem els enginyers civils és per la nostra capacitat emprenedora. No se si és degut a l'educació que rebem o és alguna cosa intrinseca de la professió, però el cas és que quan acabem la carrera anem directament a treballar per algú altre.

Doncs bé, ja se sap que en temps de crisi és quan surten les idees més originals. I per motivar-vos, o desmotivar-vos depenent com es miri, us deixo aquest interessant enllaç:

7 Razones para reninciar a tu empleo

9 comentaris:

Anònim ha dit...

El que cal tenir en compte, és que per desenvolupar qualsevol acció emprenedora dintre del camp de l'enginyeria de camins, cal una inversió inicial molt potent i sólida que dificulta poder tirar endavant aquests tipus de projectes, ja que quan un acaba la carrera no sol disposar d'aquests medis ni dels contactes per tal d'aconseguir-los i poder tirar endavant.

El que si és cert, és que aquest fet ens pot "desmotivar" de tal manera que la sortida inicial sigui treballar directament per un altre, i deixar aquestes accions emprenedores per més endavant, quan, generalment, no arribaran a desenvolupar-se mai.

Ricardo

jaume ha dit...

No crec que sigui indispensable comptar amb una gran inversió inicial. No existeixen micro-empreses constructores (de l'estil Construcciones López e hijos). El que vull dir és que ens falta l'actitud emprenedora, que d'altra banda, a altres sectors i professions és molt més natural treballar pel teu compte, a l'estil freelance, o com autónom.

Anònim ha dit...

Exacte, perque el tipus de clients d'aquestes professions "més emprenedores" ho permeten. Van dirigits a tot tipus de persones com en el cas d'arquitectes, advocats, metges, informatics, etc. En el nostre cas és molt poc probable que vingui algú i ens damani fer un projecte o executar una presa, una carretera, un port o qualsevol cosa, o fer un estudi sobre algo, etc. Tenim uns "clients" molt més limitats, el que fa que sigui més complex poder treballar com a autònom, freelance o pel nostre compte.

Ricardo

Javi ha dit...

Si, lo que tenemos que hacer es crear nuestra propia empresa constructora...
¿que os parece?
...
A lo mejor no ahora, pero dentro de unos añitos, eh? Cuando todos tengamos nuestros contactos...
Podria llamarse "Construcciones Bueno & Compañia" ;)

Javi ha dit...

Y lo mismo podremos conocer supermodelos de esas...

jaume ha dit...

Molt bé Javi, aquesta és la bona filosofia. Jo et deixo los súpermodels però em quedo amb les comisiones, jeje.

Neus ha dit...

El primer que has de tenir al mundillo on ens movem, són contactes, però contactes bons. El que sí que he aprés amb 1 any treballant a DO, és això. Als concursos de les constructores, sempre surt adjudicada la constructora que té la 2-3 baixa més bona (la 1era no perquè es baixa temararia, i aquestes coses), normalment aquestes baixes les "truquen" una mica. En canvi, en la DO, si us fixeu als consursos, no es l'empres que presenta una baixa millor la que s'adjudica l'obra, sinò que l'ajudicació es fa a dit, sinó fixeu-vos-hi a la pagina de per exemple gisa.

Amb tot això, vull dir que l'empresa que podríem crear al sortir de la carrera, és una enginyeria i Assistències tècniques, més que res, perquè el capital que s'ha d'aportar és molt baix. En canvi no tenim els suficients contactes per aguantar vius més d'una setmana al mercat!!!! jejejeje!!!

jaume ha dit...

Pela vostres comentaris no crec que pugui comptar amb vosaltres per crear una empresa. Vosaltres us ho perdeu, quan sigui empresari potser us contracto com a empleats-curritos.

Neus ha dit...

Jaume, el dia que creis una empresa, compta amb jo, eeehhh!!!!