dimarts, 16 de desembre de 2008

Univers artificial


Sota aquest títol no s'amaga cap realitat alternativa amagada dins d'un collar de gos, em refereixo al "univers" que està planejat a les costes de Dubai. L'altre dia, a arrel del blog d'Urbanity vaig anar a petar a l'empresa promotora de Nakheel que es dedica a fer mega-projectes a Dubai.

La veritat es que només fa falta mirar la imatge per caure de cul directament. La súper palmera on ara s'ha inaugurat un hotel acollonant, és la part més petita del projecte complet! No vull ni pensar quins moviments de terres fan falta per crear una superfície com aquesta. Només dir-vos que la imatge de dalt agafa aproximadament 60 km de costa, és a dir, com de Sitges a Mataró!!! Aquests no saben en que gastar-se la pasta.

Ara, m'agradarà veure com ho tenen al cap de 10 anys, espero que no tinguin gaire transport de sediments a la costa, perqué sino les boniques formes de palmera o de mapa quedaran en un preciós desert de sorra.

PS: Les illes amorfes que envolten la part en forma de mapa terraqui, es diu The Universe, d'aquí ve la conya de l'univers artificial.

2 comentaris:

Neus ha dit...

Fa uns mesos també em vaig estar mirant aquest mega projecte. Els emirats arabs estan com una regadora!!! aquesta va ser la meva conclusió.
I ja que parles de l'hotel, del burj al arab!!! a jo amb que em paguin una nit en aquell mega hotel, ja estaria contenta!!! jejeje!!!

jaume ha dit...

I perqué no has vist la Dubai Pearl Tower, no he trobat els números però pel que és veu dels renders és bestial.