dimarts, 14 d’octubre del 2008

Software lliure


Fa un temps que el software lliure no para de creixer, avui he vist que ha sortit la tercera versió d'Open Office, i no es pot descarregar perqué els seus servidors estan saturats!! Una proba evident del que està succeint.

Us invito a tots a que passeu de Microsoft i exploreu una mica més enllà, aquests són els programes de codi lliure que utilitzo:

Firefox, la primera alternativa al Explorer, de Mozilla

Thunderbird, el gestor de correo germà de Firefox

Open Office
, format pel Writer, Calc, Impress, Base i el Draw

Chrome, el nou browser de Google

I per no parlar de SO, com Linux o Ubuntu. Però això és un altre món.

4 comentaris:

Neus ha dit...

Jaume, m'ha agradat molt que escriguessis sobre això. Jo fa anys que ho dic, i mai em fa cas ningú. Ara ja paso de fer els comentaris de millor el software lliure, la gent pensa que això és per informàtics i que si no s'ha de pagar no pot ser bo. Coses que passen.

jaume ha dit...

És penós, saps que el WMP és el reproductor video/audio més utlitzat?, i és el més penós!!!, ja gent només l'utilitza perqué en ve ja instal·lat al PC.
Jo al meu portàtil ja fa mil anys que passo de l'Explorer i ara me introduït en el tema del OpenOffice, a veure quan es desatura la web seva, ejejej.

Neus ha dit...

Jo de reproductor utilitzo el VLC, a part de l'openoffice, el mozilla i quant tingui una mica de temps, vull intentar desistal·lar el win vista, intalar el xp (es veu que dona molts problemes fer la desintalació) i intalar el linux

jaume ha dit...

Jo he sentit coses bones de ubuntu (que és el Linux pero per gent amateur) però clar tampoc pots estar 100% que et funcioni tot bé, clar que es pot dir el mateix del Vista, no?

Tot i que al Vista també li quede 4 dies pel que he sentit.